Corona-update: vanaf 2 juni ook weer lessen op school

Mathilde Wolffenbuttelalgemeen

In de persconferentie van dinsdag 19 mei heeft premier Rutte aangekondigd dat het voortgezet onderwijs vanaf 2 juni weer lessen mag geven op school met een aangepast programma. We zijn heel blij met dit besluit en kijken er naar uit alle leerlingen weer op school te ontmoeten. Uiteraard houden we ons aan de coronamaatregelen.
Het kabinetsbesluit betekent voor ons het volgende:

  • Vanaf 2 juni worden er weer lessen op school gegeven. We hanteren de richtlijnen van de anderhalvemeter-school.
  • Daarnaast blijven we ook onderwijs op afstand geven, zoals we dat nu al doen.
  • Wij laten je uiterlijk volgende week weten hoe jouw rooster er uit zal zien en wanneer je voor lessen op school verwacht wordt.

 

————-

22 APRIL 2020
Geen lessen op school t/m 31 mei
In de persconferentie van 21 april jl. heeft premier Rutte laten weten dat de scholen voor voortgezet onderwijs waarschijnlijk na 1 juni weer een start kunnen maken met een (aangepast) programma op school.
Voorlopig betekent het kabinetsbesluit voor ons het volgende:

  • T/m 31 mei worden er nog geen lessen gegeven op school.
  • Het onderwijs op afstand verzorgen we t/m 31 mei via online kanalen, zoals we dat nu ook al doen.
  • Wij bereiden ons voor op het mogelijk weer open gaan na 1 juni en denken na over hoe we het onderwijs dan kunnen aanbieden als iedereen anderhalve meter afstand moet houden.
  • Voor 20 mei beslist het kabinet of het voortgezet onderwijs open mag na 1 juni. Zodra daarover meer bekend is, laten we dat aan je weten.

 

———

1 APRIL 2020
Geen lessen op school t/m meivakantie

In de persconferentie van 31 maart jl. heeft premier Rutte aangekondigd dat de corona-maatregelen worden verlengd tot en met 28 april en voor de scholen tot en met de meivakantie.

Dat betekent in het kort:

  • Door het verlengen van de genomen maatregelen worden er de komende weken nog geen lessen gegeven op school.
  • Het onderwijs op afstand verzorgen we tot de meivakantie via online kanalen. Daarmee worden alle leerlingen zo goed mogelijk voorbereid op het succesvol afronden van dit schooljaar en op de schoolexamens.
  • Zoals eerder aangekondigd is, gaat het centraal examen dit schooljaar niet door. De schoolexamens zijn nu bepalend voor het wel of niet slagen. Vanaf dinsdag 7 april kunnen er fysieke schoolexamens worden afgenomen waarbij de RIVM-richtlijnen worden gehanteerd. Eindexamenleerlingen krijgen bericht van ons over de planning.

———-

25 MAART 2020
GEEN CENTRAAL EXAMEN

Het centraal eindexamen komt dit schooljaar te vervallen. Dit heeft het kabinet gisteren besloten.
Eindexamenleerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens een volwaardig diploma behalen. De schoolexamens gaan dus wél door. De scholen hebben nu de tijd om tot begin juli de schoolexamens goed en veilig te organiseren en af te sluiten. Over de planning van de schoolexamens en hoe deze plaatsvinden, krijg je informatie van jouw school.

Landelijk wordt er nu gewerkt aan de diplomabeslissing, een zak- en slaagregeling en de mogelijkheid van herkansing. Hierover is uiterlijk 6 april meer bekend.

———-

18 MAART 2020
HERVATTEN SCHOOL- EN PRAKTIJKEXAMENS VOOR EINDEXAMENLEERLINGEN

Dinsdag 17 maart jl. heeft Minister Slob bekend gemaakt dat de schoolexamens en praktijkexamens op de middelbare scholen hervat en afgerond mogen worden.

Daarvoor gelden enkele regels:
– Alle deelnemende leerlingen moeten klachtenvrij zijn;
– Alle docenten die bij het afnemen van de examens aanwezig zijn, moeten klachtenvrij zijn;
– De scholen zorgen er voor dat het veilig is volgens de richtlijnen van het RIVM.

Het besluit om de school- en praktijkexamens te hervatten en af te ronden is genomen om de eindexamenleerlingen de kans te geven om het voortgezet onderwijs dit schooljaar met een diploma af te ronden.

Zieke leerlingen of scholieren die positief zijn getest op het coronavirus en in quarantaine of isolatie zitten, mogen uiteraard niet naar school komen.

Uiterlijk op 6 april wordt door de Rijksoverheid bepaald of de centrale examens, die in principe 7 mei starten, kunnen doorgaan.

Wij bekijken op dit moment hoe en wanneer we de schoolexamens voor de eindexamenleerlingen door kunnen laten gaan. De leerlingen en hun ouders/verzorgers van de examenklassen ontvangen hier op uiterlijk begin volgende week meer informatie over.

———-

15 MAART 2020
BELANGRIJK BERICHT: GEEN LESSEN VAN 16 MAART T/M 6 APRIL 2020

Er worden t/m 6 april 2020 geen lessen gegeven op alle locaties van het VOvA. Dit om een verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Meer info: www.vova.nl/coronavirus