Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school organiseren wij open dagen. 

Open dagen 2023
  • Open dag: zaterdag 21 januari, 11.00 – 14.00 uur
  • Open avond: dinsdag 7 februari, 18.30 – 20.30 uur
  • Inschrijfavond: donderdag 9 maart, 16.30 – 18.30 uur
  • Lesjesmiddag GROEP 7: woensdag 7 juni, 13.45 – 15.00 uur

Aanmelden
Weet je al zeker dat je volgend schooljaar naar het Cburg College wilt? Super! Check nog even de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Filmpjes
We hebben een aantal filmpjes gemaakt om jou een goed beeld te geven van onze school. Onze filmpjes vind je hier: Ontdek Cburg College online! In de filmpjes leggen we van alles uit over de profielen die je bij ons kunt kiezen, de keuzevakken en over de Vreedzame School en Loopbaanbegeleiding.

Vragen?
Meer informatie ontvangen of specifieke vragen stellen? Bel ons op (020) 579 71 30 of stuur een mailtje naar info@cburgcollege.vova.nl.

Hieronder kun je leuke verhalen van onze leerlingen lezen. Informatie over de aanmeldingsprocedure vind je op deze pagina.

Meld je hier aan voor onze open dagen!

Blogs van leerlingen

 
Hieronder kun je in de blogjes leuke verhalen lezen over de school die door onze leerlingen zelf zijn geschreven. Elk jaar bestaat de redactie uit andere leerlingen. Van de redactie van dit jaar zie je hieronder de foto's en/of namen.
Image

Faye

Image

Ilias

Image

Viviana

Image

Myrano

Image
Faye
Image
Ilias
Image
Viviana
Image
Ilias

Media & design

Computers, logo's en robots...

Media & design is bij ons op school een keuzevak. We hebben dit vak één keer per week. We leren bij Media & design om te editen met verschillende apps. We editen dan bijvoorbeeld verschillende logo’s en oefenen daarmee. Ook zijn we aan de slag met robots. Je kan dan met eigen vormen de robot invullen en zo je eigen robot maken. Ook de kleuren van de vormen kun je dan zelf bepalen. Het is een leuk vak om mee bezig te zijn. We doen dit op de computer.

Myrano en Ilias

Learn More

Art, fashion & design

Creatief aan de slag ...

Op school zijn er drie excellentieprogramma’s waar je uit kan kiezen. Dat zijn Art, fashion & design,  Media & design en Sportclinics. Wij hebben voor Art, fashion & design gekozen. Bij dit vak ben je heel creatief. Je doet veel met wol en stof en je tekent veel. Laatst hebben we een zelfportret getekend. Daar hebben we veel potloden voor gebruikt en een zwarte fineliner. Ook knutsel je veel en ga je bijvoorbeeld verven of breien. Je doet en leert heel veel verschillende, creatieve dingen en dat is heel leuk en afwisselend.

Viviana en Faye

Learn More

Tekenen

Verschillende technieken...

Bij tekenen leer je allemaal verschillende technieken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een overloop maakt met tekenen. Ook maak je een naambordje en die ga je mooi maken en inkleuren. Je krijgt daar ook een cijfer voor.

Viviana

Learn More

Mens & Maatschappij

Een combinatievak...

Mens & Maatschappij is een vak bij ons op school. Dit vak gaat over aardrijkskunde, geschiedenis en economie. Het gaat over mensen en culturen en over het verleden en de toekomst. We hebben het bijvoorbeeld over het verschil tussen arm en rijk. Als je arm bent heb je bijvoorbeeld geen school, huis of schonen kleren. En dat, ook al heb je genoeg geld, je niet altijd alles hoeft te kopen wat je wil of wat iemand anders wil. Je leert er veel van over de wereld.

Myrano

Learn More

Beroepsgericht programma

Afwisselend...

Bij het beroepsgerichte programma bij ons op school doe je heel veel dingen. Je leert koken, voor je gezicht zorgen, zoals een maskertje zetten. En we hebben ook een menukaart gemaakt. Je krijgt hier ook cijfers voor. Je leert dus veel dingen, zodat je iets leert over verschillende beroepen en je kunt kijken wat je leuk vindt en wat bij je past.

Viviana

Learn More

Pauzes

Lekker chillen...

Behalve alle lessen hebben we tussendoor natuurlijk ook pauzes. De eerste pauze is om 10:10 uur en de tweede pauze om 12:10 uur. Ik neem meestal mijn eigen brood mee naar school, maar je kunt hier ook lekkere broodjes halen in de kantine. Ze hebben ook Halal-broodjes. Vooral de wraps die ze hebben zijn superlekker!

Ilias

Learn More

Keuzes op school

Drie excellentieprogramma's...

Als je op school geplaatst bent, mag je kiezen welk excellentieprogramma je wilt volgen. Je kunt kiezen uit: sportclinics, art, fashion & design en media & design. Zelf heb ik voor sportclinics gekozen, omdat ik superveel van sport hou. Tijdens sportclinics ga je binnen en buiten sporten. Sportclinics is echt anders dan gym, want je gaat extra sporten. Je krijgt 100 minuten elke maandagmiddag. En je doet echt andere sporten. Laatst gingen we met sportclinics bijvoorbeeld kanoën. Het was erg leuk, alleen jammer dat het ging regenen. Verder ga je met sportclinics bijvoorbeeld ook zwemmen.

Zidane

Learn More

Een leuke, goede school

Je kunt goede cijfers scoren...

Het Cburg College is een hele goede school, als je ergens moeite mee hebt of erg in paniek raakt, omdat je een toetsweek hebt, dan kun je hulp krijgen van leraren. Onze school helpt je bij het inplannen van toetsen en helpt je ook bij moeilijkheden. Op deze school kan je goede cijfers scoren doordat er goede ondersteuning is. Kom naar deze school voor goede en mooie cijfers maar ook natuurlijk voor de leuke vier jaren.

Keziah

Learn More

Wat gebeurt er als je
te laat komt?

Te laat en dan? ...

Ik was al op de tweede schooldag te laat. Ik zou samen met een vriend naar school gaan, maar hij was laat en moest toen ook nog een kaartje voor de bus halen. Toen had ik de bus dus niet gezien en toen reed de bus net weg… Dus ik kwam te laat op school, omdat ik moest wachten op de volgende bus. Toen ik te laat op school kwam moest ik een ‘te laat briefje’ halen. Op dat briefje staat dat je te laat bent gekomen. De dag erna moet je je dan om 08.00 uur op school melden. Als je dat niet doet of als je een paar keer te laat komt, wordt er een brief naar je ouders gestuurd en naar de leerplicht. Vaak krijg je een taakstraf als je te laat op school bent gekomen. Dan moet je iets opruimen bijvoorbeeld. Je kunt beter niet te laat komen! 😉

Vishnu

Learn More

Hoe verloopt de dag?

Mijn schooldag...

Vandaag ben ik om 08.00 uur opgestaan. Toen heb ik nog even Fortnite gespeeld en mijn tas ingepakt. Om 08.30 uur ben ik naar de bus gegaan. Mijn lesdag begon vandaag om 09.20 uur, want we hadden het eerste uur uitval.

Ik had als eerste steunles voor Nederlands en daarna hadden we al pauze. Daarna had ik de vakken Nederlands en wiskunde.Bij wiskunde hebben we een oefentoets gemaakt. Donderdag hebben we de echte toets. Gelukkig ging de oefentoets al goed. Na wiskunde had ik Engels en aan het einde van de dag nog gym.

Meestal heb ik wel langere schooldagen. De langste dag is van 08.30 tot 16.00 uur.

Joël

Learn More

Bij ons op school

Ze houden rekening met je...

Op onze school hebben wij veel verschillende keuzevakken en steunlessen en dat is heel fijn. We hebben ook een hele mooie kantine en dat heeft niet elke school.

Op deze school houden ze goed rekening met je. En je hebt hier ook vertrouwenspersonen en een goede mentor. Meneer Van der Ham is mijn mentor en hij lost ruzietjes snel op en bij elke mentorles bespreken we van alles, zoals de regels van de school en de regels van de klas.

Rodaina

Learn More

Ouderavond

Hoe sta je ervoor? ...

Op een ouderavond komen je ouders/verzorgers en jijzelf naar school. Samen met je mentor bekijk je dan voor welke vakken je hoog staat en wat je zwakheden zijn.

Stel je staat een 5 voor rekenen, dan kun je steunles krijgen voor rekenen. Dit bespreek je in zo'n gesprek. Verder bespreekt je mentor hoe je het vindt op school en of je nog vragen hebt.

Ook worden de leuke uitjes die ons te wachten staan nog besproken.
Ongeveer drie keer per jaar is er een ouderavond. Elke keer nadat de rapporten zijn uitgedeeld.

Keziah

Learn More

Art, fashion & design

Lekker creatief...

Ik vind het superleuk om creatief bezig te zijn en daarom heb ik ook Art, fashion & design gekozen. Het leukste tot nu toe was het naaien van een speldenkussen.

We hebben les van juf Pijnenburg. Zij is een strenge juf, maar ik zie aan haar dat ze van haar werk houdt en daarom vind ik haar erg aardig. Ze geeft ook nog tekenen aan ons.

Ook dat is een leuk en creatief vak. Ze heeft ons laatst geleerd om kleuren mooi te laten overlopen.

Maya

Learn More

Hulp als dat nodig is

Steunlessen...

Op het Cburg College kun je vakken die je moeilijk vindt omzetten in steunlessen.

Bij een steunles gaan ze je helpen met het vak dat je moeilijk vindt, zodat je betere cijfers kunt halen. En dan kun je ook je niveau verhogen. Dus kom naar deze school, als je goede hulp wilt krijgen om beter te kunnen leren.

Zelf heb ik geen steunlessen voor een vak, maar het is fijn dat je ernaar toe kan als het nodig is.

Keziah

Learn More

Media en design

Mijn keuzevakken...

Op het Cburg College kun je verschillende keuzevakken kiezen; Media & Design, Art, fashion & design en sportklas. Ik heb voor Media & Design (M&D) gekozen, omdat je dan veel met camera’s werkt en ik wil graag fotograaf worden. Het leukste dat we tot nu toe bij M&D gedaan hebben is een stopmotionfilmpje maken. Je moet dan heel veel foto’s maken en deze achter elkaar zetten, zodat het een filmpje wordt. Ik heb ongeveer 70 foto’s gebruikt voor mijn filmpje. Het ging over een etui, die een auto was, die de hele school door ging rijden. Het was een grappig filmpje. Bij M&D ga je veel photoshoppen, video’s maken en moveboards maken. Moveboards zijn tekeningen met een kleine tekst eronder die uitlegt wat er gebeurt op de tekening.

Ashley

Learn More

Sportklas

Lekker actief...

Ik heb voor deze school gekozen, omdat ik het een leuke school vind, maar ook omdat ik hier voor de sportklas kon kiezen. Ik hou heel erg van sport, dus daarom heb ik ervoor gekozen. Ik doe buiten school al aan turnen. Ik zit in de D3 en dat is het op één na moeilijkste niveau.
De sportklas is moeilijker en uitdagender, dan een gewone klas vind ik, want de meester laat je veel zelf doen en zelf oplossen. We zijn nu bezig met volleybal en dat is best moeilijk. We hebben ook al honkbal gedaan en voetbal en trefbal. En er komen nog veel sportuitjes, zoals bijvoorbeeld zwemmen. In de sportklas zitten maar heel weinig meisjes, 3 maar. Dat is jammer, maar ook niet heel erg, want ik vind het gewoon leuk. We gymmen nu nog in de blaashal, maar er komt hier een nieuwe sporthal. Daar ben ik nu al benieuwd naar!

Ishara

Learn More

Een extra vreemde taal

Frans...

Wij hebben dit jaar een nieuwe, vreemde taal gekregen. Frans is onze nieuwe taal die wij 1x per week krijgen. We leren over verschillende dingen. Tijdens de Franse les schrijven we over heel veel dingen, zodat we het makkelijk onthouden. Het is een leuke les. Onze docent van Frans leert ons ook heel veel dingen over de Franse cultuur. Wij genieten veel van deze les. Daarom is Frans bijna van iedereen het favoriete vak geworden.

Rodaina

Learn More

Keuzevakken

Richting kiezen...

In de tweede kun je vakken kiezen die je graag wil doen. Ik heb voor ICT gekozen. Bij ICT leer je heel veel over computers en verschillende computerprogramma's. Ook leer je veel over fotografie. Je mag dan naar buiten om foto's te maken, je leent dan een camera van school. Ook leer je dan hoe je beelden kunt bewerken. In de eerste periode waren we bezig met Photoshop, Powerpoint en InDesign. We leerden bijvoorbeeld hoe je een cover voor een magazine of tijdschrift maakt. In de vierde ga je ook leren hoe je een computer moet maken. IK vind dat ICT een supervak is!

Linda

Learn More

Naar Walibi

Schooluitje...

Aan het eind van elk schooljaar gaat de hele school met z’n allen op schooluitje, bijvoorbeeld naar Walibi, zoals afgelopen schooljaar. We zaten 2 uur in de dubbeldekkerbus om bij Walibi te komen en bleven lekker lang. We gingen in groepjes door het park. Ik ging met een groep jongens mee. We gingen in heel veel attracties en aan het eind was ik echt misselijk. We zijn wel 12 keer in dezelfde attractie geweest, die met de draaiende theekopjes. Ook zijn we wel 4 keer in de Goliath geweest. Ik vond het helemaal geweldig!

Eda

Learn More

Met de klas naar de klimhal

Klimmen...

Op de derde schooldag gingen we met alle tweedeklassers klimmen in een klimhal vlakbij het Centraal Station. Ook gingen alle docenten mee die lesgeven aan het tweede jaar. We gingen met de tram en je moest je eigen OV meenemen. Het was een hele grote zaal met allemaal stenen en hoge wanden waar je tegenop kon klimmen. We kregen eerst uitleg en daarna gingen we klimmen. We moesten elkaar zekeren. Het was ook nog wel spannend, want ik was één keer gevallen, maar het was gelukkig goed afgelopen. Het was echt een leuke dag!

Linda

Learn More

Prijs minste verzuim

Naar de bios...

Elk jaar is er een prijs voor de klas met de minste absenten. Vorig jaar hadden wij die prijs gewonnen met onze klas 1C. In onze klas waren de minste kinderen ziek in één jaar. Onze klas kreeg tickets voor de bioscoop, die kregen we van Bureau Leerplicht. We gingen met de metro en daarna mochten we zelf een film kiezen. We gingen naar een actiefim. Tijdens de fim gebeurden er ook grappige dingen met de leeringen; iemand liet bijvoorbeed zijn popcorn vallen en mijn waterflesje viel en rolde helemaal naar benden. Het was superleuk!

Eda

Learn More

Tekenen, koken, gym

De leukste vakken...

We hebben heel veel vakken bij ons op school. Gym, Biologie, Rekenen, Wiskunde, Nederlands, Engels, Handenarbeid, Koken en nog veel meer. Onze drie leukste vakken zijn Tekenen, Koken en Gym. Het huiswerk dat we krijgen valt wel mee, maar bij Nederlands krijgen we wel altijd veel huiswerk. De boeken zijn echt zwaar, maar er zijn gelukkig kluisjes op school die je kunt huren. Er zijn ook leuke docenten. Die zijn heel chill en rustig. Ze leggen alles goed uit en dan onthoud je het ook beter.

Yarielis

Learn More

Met elkaar een toren bouwen

Sportdag...

Op onze allereerste schooldag hadden we een sportdag. We hadden eerst 2 uur mentorles. Daarin gingen we elkaar eerst leren kennen, want bijna niemand kende elkaar. Door de mentorles kenden we elkaar wel. Daarna begon de sportdag. Bij de sportdag moesten we voetballen, handballen, een estafette lopen en een toren bouwen. Vooral het bouwen van de toren vond ik leuk, want we moesten met elkaar een toren bouwen. Dus onszelf bovenop elkaar stapelen. We moesten bovenop elkaar klimmen en de toren zo hoog mogelijk maken. We moesten er heel erg van lachen. En steeds opnieuw proberen en op elkaar klimmen. Onze toren was met 5 kinderen en dat was de hoogste toren!

Yaell

Learn More

De wiskunde quizzzz

Lekker creatief...

Als je bij wiskunde een som niet snapt, dan maakt meester Pordon er een kwis van. Iedereen die het antwoord weet mag het dan zeggen. Zo lossen we samen veel sommen op in stapjes. Eén keer in de week doen we een echte kwis. Wie er dan wint mag een week lang bepalen welke spelletjes we met de klas doen. Bijvoorbeeld Kahoot. In de klas allemaal tegen elkaar met ons mobieltje. Wiskunde leren met spelletjes is echt leuk, en je leert er snel door denken.

Shedea

Learn More