Wat zijn we trots op onze prachtige nieuwe school op Zeeburgereiland. En wat is de bouw snel gegaan. Begin 2017 ging de eerste paal de grond in en in februari 2018 ontvingen we de sleutel.

Benieuwd hoe het bouwproces verliep? Bekijk hieronder de overzichtfoto’s.

Het gebouw

Het gebouw is ontworpen door RAU architecten en heeft een duurzaam karakter. Het veelvuldig gebruik van glas aan alle zijden van het gebouw creëert transparantie, en maakt interactie en verbinding mogelijk met de buitenwereld. Het interieur is ontworpen door ZENBER.

Cburg College in een bruisend gebied

Onze school bevindt zich in de Sportheldenbuurt in het midden van het Zeeburgereiland, herkenbaar aan de drie silo’s. Het Zeeburgereiland is een nieuwe stadswijk in de vorm van een driehoekig eiland omringd door water aan de oostkant van Amsterdam. Er wordt flink gebouwd en naar verwachting wonen hier over een paar jaar meer dan 10.000 Amsterdammers.

De naam van onze nieuwe school is gebaseerd op het gebied waarin de school zich bevindt, de groen- en waterrijke omgeving en tevens centraal, dynamische locatie in Amsterdam. De C staat voor het sociale karakter van de school als ‘community’ en er is ook een kwinkslag te maken in de uitspraak: Zeeburg en Cburg. Het Cburg College komt naast IJburg College 2 (vmbo-t, havo en vwo). Samen bieden de scholen een volledig VO-aanbod aan in dit nieuwe gebied.